سنگ زمرد در گوهر شناسی یکی از معروفترین سنگهایی است که توانسته ارزش بسیاری زیادی را از گذشته تا به امروزه نسبت به سایر گوهرها داشته باشد. این سنگ در کشورهای افغانستان، برزیل و کلمبیا کشف شده است، شنیدهها حاکی از آن است که در طی مدتزمانی این سنگ در روسیه نیز کشف شد. خصوصیات ظاهری زمرد به دلیل ویژگیها و زیباییهایی که دارد باعث شده تا از سایرین متمایز به نظر برسد. ملتهای مختلفی هستند که بر این باورند سنگ زمرد بسیار آرامش بخش است و از آن برای آرامش بیشتر و همچنین دفع بسیاری از بیماریها با خود به همراه دارند. این سنگها در قالب جواهرات مختلف موجود هستند که زیبایی بسیاری دارند. در ادامه به مباحث خصوصیات ظاهری زمرد بیشتر اشاره شده است که میتوانید از اندازه، وزن و انطباق رنگها به خوبی مطلع شوید. پس در ادامه توضیحات با ما همراه باشید.
خصوصیات ظاهری زمرد در مقایسه با سایر سنگها دارای تفاوتهای فاحشی است که در این قسمت با این خصوصیات بیشتر آشنا خواهید شد. سنگ زمرد از ترکیبات شیمیایی سیلیکات آلومینیومی ساخته شده است، رنگ ظاهری این سنگ که اغلب به وفور آن را در عکسها مشاهده میکنید سبز، سبز آبی و در اکثر مواقع زرد است. مات بودن را میتوان از دیگر خصوصیات ظاهری زمرد دانست که برخلاف سایر سنگهای قیمتی عاری از هرگونه شفافیتی است. سنگ زمرد دارای شکستگیهای بسیاری است که جلای شیشهای آن سبب شده تا برای علاقهمندان به این سنگ محبوب باشد. سختی موس سنگ زمرد را میتوان به طور دقیق به 7.5_8 دانست که ضریب شکسته شدن نور در مقاومت این سنگ به عدد 1.565-1.6.2 برسد. این سنگها از نظر کریستالی بودن دارای سیستمهای مختلفی هستند که سنگ زمرد از هگزاگونال خواهد بود. یکی از موارد مهمی که در جهت خصوصیات ظاهری زمرد میتوان به آن اشاره کرد این است که عمدتاً دارای فلورسانس نیست برخلاف بسیاری از سنگها که این خصوصیت را دارا هستند. سنگ زمرد بسیار مقاوم است که با بررسیهای دقیقی میتوانید متوجه نقاط کوچک سیاه رنگ بر روی آن شوید که آمیخته با مواد دیگر خواهد بود. مقاومت این سنگها نسبت به کریستال کوارتز صدها برابر محکم تر است که این مقاومت بر گرفته از موارد زیر خواهد بود. مواد شیمیایی سیسلیس آلومینیوم بریلیوم عنصر آلکالی این 5 مورد را میتوان از اصلیترین مواد تشکیل دهند دانست که سختی بسیاری به سنگ زمرد بخشیده است.
سنگ زمرد غال با دارای اندازهها و شکلهای مختلف، مشابه و نزدیک به هم هستند و علاوه بر تشابه ظاهری دارای تشابههای اسمی نیز با یکدیگر هستند. یکی از خصوصیات ظاهری زمرد همان شکل ظاهری این گوهر است که با نام های متفاوتی در دسترس خواهد بود. سبز بودن این گوهر یکسان نیست؛ بلکه به صورت روشن، تیره، سایه روشن و اغلب دارای لکههای مات و شیشهای مشاهده شده است. در تجارت های امروزی سنگ زمرد به دو دسته زمرد سبز و بریل سبز تقسیم شده است. درصد بیشتر فلز کرومیوم باعث شده تا سنگ زمرد شناخته تر و محبوبتر باشد. نام های بسیار دیگری مطابق با رنگها مختلف در تناژ سبز موجود است که هر کدام دارای فلسفه جداگانهای خواهد بود. سنگ زمرد در کشورها و آیینهای مختلف از اسامی مختلفی تشکیل شده است، اما زمرد را میتوان اصلی ترین نام ان در دنیای گوهرشناسی دانست.
گوهر ارزشمند زمرد مقاومتی به استحکام تا سقف حداکثر 8 موس دارد. وزن سنگ زمرد بالغ بر 2.68 و 2.80 است که به طور میانگین جزء سنگهای مقاوم و سنگین به حساب میآید. رنگ یکی از مهمترین خصوصیات ظاهری این سنگها به شمار میرود و دلیل مات بودن سنگ زمرد همانطور که در بالا اشاره شد به مواردی همچون: ناخالصی ذرات ترکهای داخلی و بیرونی سنگ کانیهای مایع و میهمان مقدار حبابهای گاز این عوامل با روی هم رفته این سنگ را از شفافیت خارج کرده و باعث شده تا مات بودن بر خصوصیات ظاهری زمرد افزوده شود. افرادی که این سنگهای قیمتی را شناسایی و بررسی میکنند گوهرشناس نام دارند که به این گونه سنگها باغچه میگویند؛ زیرا ناخالصی موجود در سنگ زمرد نیز تأثیر مستقیمی بر کیفیت کاهش شفافیت سنگ دارد. گوهر شناسان برای دستیابی به گوهرهای اصل و فرعی و شناسایی سنگ زمرد اصلی تمامی موارد گفته شده بالا را در راستای کار خود قرار میدهند و بر همین اساس میتوان تشخیص داد که گوهر اصل است و یا خیر.
سنگ زمرد به رنگ سبز است این سبزی به زرد بودن کشش و تمایل دارد و شما با بررسی دقیق تناژ رنگ زرد را نیز در آن مشاهده میکنید، البته این سبز بودن به آبی نیز تمایل دارد، اما خصوصیات ظاهری زمرد بر اساس دقیق بودن رنگ را میتوان سبز نزدیک به زرد عنوان کرد. بر اساس مات بودن و عدم شفافیت رنگ سبز همچنان روشن به نظر میرسد. سنگ زمرد یکی از با ارزشترین و گرانترین سنگها به شمار میرود که زیبایی منحصر به فردی دارد. سنگ زمرد در زیر مجموعه سنگهای بریل جای دارد. سبزی بیش از حد سنگ زمرد به دلیل وجود مقدار قابل توجه ای فلزات وانادیوم و کرومیوم خواهد بود که به تشخیص گوهر شناسان این مواد باعث تأثیر بسیار زیادی از تناژ رنگ سبز است. در گذشته تصور بر این بود که به دلیل تنها وانادیوم موجود در این سنگ، رنگ سبز تنها از آن تأثیرپذیر خواهد بود، اما رفته رفته با پیدا شدن معدنی در جنوب برزیل و پس از بررسیهای به عمل آمده کشف شد که مقدار قابل توجه ای کرومیوم نیز در آن وجود دارد و انطباق رنگها از وجود این فلزات است.
جهت خرید سنگ قیمتی و یا فروش سنگ قیمتی با ما در تماس باشید.